Τρίκαλα: Αύριο το ραντεβού φορέων με τον υπουργό Παιδείας

11:28 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη 1.30 το μεσημέρι της Πέμπτης ορίστηκε το ραντεβού των Τρικαλινών φορέων με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Παιδείας θα υποδεχθεί πολυμελή Τρικαλινή αντιπροσωπεία, όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ ήδη καταρτίστηκε σχετική λίστα με τους εκπροσώπους των φορέων. Στον κ. Γαβρόγλου θα επιδοθεί το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για το μείζον ζήτημα της κατανομής σχολών και τμημάτων στο προτεινόμενο σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο

Θεσσαλίας. Στο κείμενο, δε, του ψηφίσματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εκφράζει την απογοήτευσή του για το νομοσχέδιο σχετικά με τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κατατέθηκε ήδη προς διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, αφού παρά το πλήθος των σχολών και τμημάτων που προς πάσα κατεύθυνση χαρίζονται αφειδώς, η πόλη και ο Νομός των Τρικάλων διαπιστώνουν ξανά την αποτυπωμένη και για χρόνια ισχύουσα πολιτική της αδικίας, του “φτωχού συγγενή” και της ανισομερούς κατανομής τμημάτων…”. Αυτοί οι συσχετισμοί, σημειώνεται στο ψήφισμα, “υπερνικούν την ομόθυμη επιθυμία ίδρυσης ενός αυτόνομου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο 30 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κινείται ανάμεσα σε βλέψεις, διαθέσεις και καταστρατηγήσεις της πραγματικότητας, πλήρως αντίθετο με τη λογική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες και με όλους τους πολίτες…”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρίκαλα, Αύριο, Παιδείας,trikala, avrio, paideias