Τραγωδία λόγω πλημμυρών στη Δ. Αττική-5 νεκροί, 3 αγνοούμενοι-Οι κλειστοί δρόμοι (video+upd+photo gallery)

13:52 15/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων στη Μάνδρα, καθώς και πολλές καταστροφές από τις πλημμύρες. Στον κόλπο της Εελυσίνας βρέθηκαν από το Λιμενικό να επιπλέουν δύο πτώματα, ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν συνδέονται με την κακοκαιρία. Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω. Επιτόπου κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός

Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Πριν από λίγο βρέθηκε και πέμπτος νεκρός. Όλα τα θύματα της τραγωδίας, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, εντοπίστηκαν στη Μάνδρα. Υπάρχουν φόβοι για περισσότερα θύματα και πληροφορίες για έναν αγνοούμενο στη Νέα Πέραμο και δύο στη Μάνδρα. Τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί με συμπτώματα υποθερμίας στα νοσοκομεία.

Μεγάλες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Πολλά προβλήματα στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στις εθνικές οδούς κυρίως την παλιά προς Κόρινθο, αλλά και στη Θήβα. Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα, όπου έχει καταστραφεί το αμαξοστάσιο και ο δήμος δεν μπορεί να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας.

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. Επιβάτες λεωφορείου απεγκλωβίστηκαν που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής.

Νωρίτερα, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.

Για την κατάσταση μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με την τροχαία, κλειστή είναι η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Κόρινθο από τα διυλιστήρια μέχρι τον κόμβο Παραδείσου. Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική οδός.
Για τους κλειστούς δρόμους λόγω των πλημμυρών ενημέρωνει ο διευθυντης Τροχαίας Αττικής Νίκος Σπανουδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα