Τραμπ: Δεν μπορώ να ρωτάω συνέχεια τον Πούτιν για τις εκλογές

22:54 11/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «έκφραση μιας συνεχιζόμενης εσωτερικής πολιτικής διαμάχης» αντιμετωπίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν την αμερικανική έρευνα για την όποια πιθανή ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με σχόλιά του στον απόηχο της Συνόδου της Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, όπου συναντήθηκαν ανεπισήμως οι πρόεδροι Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως τονίζει και το Daily Intelligencer, ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε επιπλέον ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις «δεν έχουν βγει από την κρίση», αλλά

«είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε στο μέλλον για να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ συμφωνεί.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Air Force One, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να υποστηρίζει τον Ρώσο ομόλογό του έναντι όχι μόνο των επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επί Ομπάμα, αλλά και των διορισθέντων από την δική του κυβέρνηση. Τόσο οι μεν, όσο και οι δε, έχουν τονίσει πως η ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές που τον οδήγησαν στον Λευκό Οίκο είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε στους δημοσιογράφους κάποια απαξιωτικά σχόλια για τον πρώην διοικητή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, και τον πρώην διοικητή της NSA, τους οποίους χαρακτήρισε «πολιτικούς απατεώνες», παρ’ότι οι διάδοχοί τους συμμερίζονται τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις διαψεύσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας πως «το λέει πολύ εμφατικά, φαίνεται να θίγεται πραγματικά από αυτό, και λέει πως δεν το έκανε. Είναι πολύ, πολύ αυστηρός στο ότι δεν το έκανε».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ακόμη στους δημοσιογράφους: «Κάθε φορά που με βλέπει λέει πως δεν το έκανε, και αλήθεια τον πιστεύω πως όταν μου λέει αυτό το πράγμα, το εννοεί». Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τα σχόλιά του, λέγοντας πως «δεν είναι καλό πράγμα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες το ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «θίγεται» από τις σχετικές κατηγορίες, και πως ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ θα προτιμούσε να συζητά άλλα θέματα μαζί του, όπως την Συρία και την Ουκρανία.

Ασφαλώς, η έρευνα για την ρωσική ανάμειξη συνεχίζεται, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να υιοθετεί μια διαφορετική τακτική με τον πρόεδρο Πούτιν: «Λέει πως δεν αναμείχθηκε (σ.σ. στις εκλογές). Τον ρώτησα ξανά. Δεν μπορείς να ρωτήσεις και πολλές περισσότερες φορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα