Τραμπ: «Απόλυτο χάος – Σφάλμα της Ευρώπης να δεχτεί πρόσφυγες»

11:45 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος. Ο κόσμος είναι θυμωμένος», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπιζόμενος την αναγγελία του παγώματος της εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) αλλά και το διάταγμα με το οποίο εντός μηνών

ξεκινά η ανέγερση αντιμεταναστευτικού τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα και πάλι με το κείμενο του προεδρικού αυτού διατάγματος που δημοσίευσε η Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει «να μην γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων».

Η Ευρώπη έκανε «ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες», επανέλαβε, ο Ντόναλτ Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομάμα προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων φέτος, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ έχει στόχο να μειώσει στο μισό (50.000) τον αριθμό.

Ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει το τείχος κόστους από 15 ως 40 δισεκατομμύρια δολάρια, που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν τρόποι να πιεστεί το Μεξικό να συνεισφέρει».

Στο μεταξύ, επιχειρηματίες μεξικανικής καταγωγής κατέχουν περίπου 575.000 εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράγοντας 17 δισεκατομμύρια δολάρια (15,8 δις ευρώ) το χρόνο.

«Ο εικονικός πνιγμός αποφέρει αποτελέσματα»

ως μέθοδος ανάκρισης, δήλωσε παράλληλα στο δίκτυο ABC, ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρινίζοντας ότι δεν θα διαφωνήσει εάν ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, « δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν την πρακτική αυτή».

Pres. Trump considering executive action that could target U.S. funding of the United Nations. pic.twitter.com/CwJJLELf10

ABC News (@ABC) January 26, 2017

Παράλληλα, η New York Times δημοσιεύουν ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει την έκδοση εκτελεστικών διαταγμάτων που θα ανοίγουν το δρόμο για την δραστική μείωση του ρόλου που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, «με ενδεχόμενο την επανεξέταση και ακύρωση διεθνών συνθηκών».

Υποβάθμιση σε «ατελή δημοκρατία»

ΗΠΑ υποβαθμίστηκαν από τη βαθμίδα της «δημοκρατίας» σε εκείνη της «ατελούς δημοκρατίας» , ανακοίνωσε το βρετανικό κέντρο μελετών The Economist Intelligence Unit (EIU).
Καταλαμβάνουν την 21η θέση, πίσω από τη Βρετανία (16η), μπροστά όμως από τη Γαλλία (24η), τη Ρωσία (134η) και την Κίνα (136η), ενώ η Βόρεια Κορέα κλείνει τον σχετικό κατάλογο (167η θέση), σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη.

«Resist»

«Αντίσταση», γράφει το τεράστιο πανό που κρεμάστηκε πάνω σε γερανό, πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, στο μέτωπο των αντιδράσεων για την επαπειλούμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Διεθνή συμφωνία για το Κλίμα, κι ενώ τα ορυκτά καύσιμα «επιστρέφουν στο προσκήνιο» με προεδρικό διάταγμα για τον Αγωγό Keystone XL.

#Greenpeace ain't having it today! Massive "Resist" banner hangs on construction crane 1 day after Donnie moves forward w/ #Dakota pipeline. pic.twitter.com/PIDCgCJVDQ

— B. Scott (@lovebscott) January 25, 2017

Επτά από τους ακτιβιστές που κρέμασαν το πανό, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φθορά δημόσιας περιουσίας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα