Τουρκία: Νέα πρόκληση Ερντογάν από την Σμύρνη (video)

09:03 6/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους στίχους ενός τουρκικού λαϊκού τραγουδιού, που αναφέρει μεταξύ άλλων την φράση «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» απήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός του στη Σμύρνη για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

İzmir adaylarımızı açıklıyoruz. #TevazuSamimiyetGayret

Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) January

5, 2019

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στην ομιλία του στη Σμύρνη ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής» και απήγγειλε στίχους του τραγουδιού: «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει. Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

Cumhurbaşkanı @RT_Erdogan'dan Muharrem Ertaş şiiri
"Alçak Yunan muradına eremez
Geçme derler geçeceğim İzmir'e
Yunanları dökeceğim denize" @yigitbulutt pic.twitter.com/wFj67wnAUS

— kemalüğe (@kemaluge) January 5, 2019

Στη συνέχεια ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε: «Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε κατά των αλεπούδων και των ποταπών που βρίσκονται εκτός και εντός και προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα