«Τοπικό Αστυνομικό» αποκτά το Λεβίδι Αρκαδίας

06:53 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Λεβίδι Αρκαδίας και σε 26 ακόμα περιοχές στη χώρα ενεργοποιείται τις επόμενες μέρες ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
Το συγκεκριμένο όργανο, ο τοπικός αστυνόμος, στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε θεσπιστεί πριν από περίπου έντεκα χρόνια, με τις διατάξεις του τότε Προεδρικού Διατάγματος 48/2006, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά την

παρουσίαση του θεσμού χαρακτήρισε τον τοπικό αστυνόμο ως το βασικό συνδετικό κρίκο του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, που εκφράζει αυτό ακριβώς που αποτελεί βασική κατεύθυνση και κύριο προσανατολισμό του Σώματος: την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της Αστυνομίας με την κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη».

O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε πως ολες αυτές οι μικρές προσπάθειες δημιουργούν ένα σύνολο προσπαθειών που εξυπηρετεί τον πολίτη, προλαμβάνει, έρχεται σε επαφή επιτέλους ο αστυνομικός με τον πολίτη, γιατί το περιβάλλον ασφαλείας δεν γίνεται να διασφαλιστεί μόνο από τους ένστολους, χρειάζεται γενικότερες προσπάθειες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης υπογράμμισε πως αυτο βήμα που γίνεται, είναι στη σωστή κατεύθυνση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα