Τον Σάκη Αρναούτογλου τίμησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης

09:13 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την προσφορά του στη συνεχή ενημέρωση των τοπικών αρχών για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα , τον άνθρωπο που επιμελείται τον καιρό στην ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, τίμησε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης στις εγκαταστάσεις της στον Καρά Τεπέ. Ανήμερα των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , η ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου, τον ευχαρίστησε, για την πολύτιμη

βοήθειά του , στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν , όσο δυνατό οι απώλειες στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η επαφή του με τις τοπικές αρχές , είναι συνεχής ωστόσο ιδιαίτερα πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημέρωσε για ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να στείλει εγκαίρως μεγάλη δύναμη στην περιοχή . Ζημιές την ημέρα αυτή έγιναν μεγάλες στη δυτική Λέσβο, το γεγονός όμως ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής , έφτασαν πριν ξεκινήσει το φαινόμενο, συνέβαλλε ουσιαστικά στην πρόληψη μεγαλυτέρων καταστροφών ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος..

Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια , η Λέσβος δοκιμάστηκε αρκετές φορές από ακραίο καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Οι φορείς του νησιού , βρήκαν στο πρόσωπό του Σάκη Αρναούτογλου, έναν σύμμαχο στον αγώνα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και έναν καλό φίλο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ίδιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που του απενεμήθη.

Νωρίτερα έγινε η καθιερωμένη λειτουργία στο εκκλησάκι της πυροσβεστικής αφιερωμένο στους τρεις Παίδες Εν Καμίνω και η περιφορά της εικόνας στους χώρους της υπηρεσίας παρουσία των τοπικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα