Το Τρίτο Πρόγραμμα, φέτος, «παίζει» και Πειραιώς 260

09:06 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει ξεχωριστές εκδηλώσεις στον κήπο της Πειραιώς 260, με παραγωγές διαφορετικού ύφους όπως, μπαρόκ μουσική, πολυσυλλεκτική τζαζ και αθηναϊκό τραγούδι εποχής.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί του Τρίτου, στο πλαίσιο μιας ακόμα σύμπραξης της ΕΡΤ με το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ, προσφέρουν μια καινούργια

πρόταση για τους φιλότεχνους θεατές: συναυλίες ραδιοφωνικής δομής που ταυτόχρονα είναι και οπτικοποιημένες εκπομπές στα ερτζιανά, αλλά και -για πρώτη φορά- τη διαδικασία ραδιοφωνικής ηχογράφησης θεατρικού έργου με θεατές στο στούντιο.

Το Τρίτο φέτος παίζει… και Πειραιώς 260!

Η εκπομπή Jazz in the city με τον Δημήτρη Τρίκα παρουσιάζει: Ένα διήμερο μίνι ραδιοφωνικό-συναυλιακό μαραθώνιο με έξι αντιπροσωπευτικά μουσικά σχήματα της ελληνικής τζαζ σκηνής κατανεμημένα σε δύο θεματικές συναυλιακές βραδιές.

Πρώτη συναυλία, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η οποία αναδεικνύει το μουσικό εύρος και τη δυναμική της ελληνικής τζαζ σκηνής: The Next StepQuintet, George Kontrafouris Trio και Χάρης Λαμπράκης Quartet.

Δεύτερη συναυλία, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, τρία γκρουπ που με τη σύνθεση των μουσικών τους και το ερμηνευτικό τους ύφος καταδεικνύουν την πολυπολιτισμική μουσική πραγματικότητα της χώρας σήμερα: Ziad Rajab Trio, Adedeji Adetayo Presents Afreekanism, Haig Yazdjian Quartet.

Ex SilentioΤην Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο κτήριο Β της Πειραιώς 260, η εκπομπή «Τα Μήλα των Εσπερίδων» παρουσιάζει τη θεματική «Νύμφες, Ξωτικά, Νεράιδες και Ποιμένες» μέσα από τα έργα του Claudio Monteverdi, του Henry Purcell, της Barbara Strozzi, του G. Fr. Handel και άλλων συνθετών μπαρόκ. Την ιδέα, σύλληψη και παρουσίαση της εκπομπής-συναυλίας έχει η Τζουλιέττα Καρόρη, τη μουσική διεύθυνση ο Δημήτρης Κούντουρας, ενώ συμμετέχει και το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio.

Όλες οι εκδηλώσεις μεταδίδονται απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Αναλυτικές πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα greekfestival.gr/gr/events

Keywords
Τυχαία Θέματα