Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: «Κοριολανός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

06:33 15/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ελισαβετιανού δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μεταδίδει την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 10 το βράδυ, μία από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Βρετανού συγγραφέα. Πρόκειται για τον «Κοριολανό», την τελευταία από τις πολιτικές τραγωδίες του συγγραφέα, γραμμένη μεταξύ 1607-1608, που αφηγείται περιστατικά από τη ζωή του Ρωμαίου στρατηγού Γάιου Μάρκιου Κοριολανού στη Ρώμη του 4ου π.Χ. αιώνα.

Πρωταρχική

πηγή του Σαίξπηρ για τον Κοριολανό, είναι οι βιογραφίες διάσημων Ελλήνων και Ρωμαίων του ιστορικού και βιογράφου Πλούταρχου, συγκεντρωμένες στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι», που μεταφράστηκε στα Αγγλικά από τον Βρετανό μεταφραστή σερ Τόμας Νορθ στα τέλη του 16ου αιώνα, σημειώνοντας τεράστια εκδοτική επιτυχία.

Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας

Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Κυριακάκη Λουκίσσα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου-Στεφάνου

Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πουλόπουλος

Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Ελένη Χατζηαργύρη, Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Γαροφάλλου, Παναγιώτης Ζαγανιάρης, Βλάσης Ζώτης, Φάνης Θωμαΐδης, Κάκια Ιγερινού, Βασίλης Καΐλας, Κώστας Κοκκάκης, Κώστας Κοντογιάννης, Γιώργος Μοσχίδης, Βάσος Ανδρονίδης, Γιώργος Μπαγιώκης, Νεφέλη Ορφανού, Νίκος Παπαδόπουλος, Ντίνος Σούτης, Μάριος Τζανακάκης, Σίμος Χριστοδούλου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα ΚαλούδηLive Streaming: webradio.ert.gr/tritoFacebook: www.facebook.com/tritoprogramma

The post Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: «Κοριολανός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα