Το ΓΕΕΘΑ για την ΕΔΕ διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ

17:00 25/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για την εξακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, αναφέρονται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, με φόντο τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

«Τα δύο διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο στο προεδρείο της Βουλής

των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχετικά με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εν εξελίξει ΕΔΕ που διενεργείται από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Παράλληλα συνεχίζεται και η σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τόσο το Μαξίμου όσο και η Πειραιώς αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους από το βήμα της Ολομέλειας το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σκάνδαλα. Ο κ. Μητσοτάκης θα κατανοήσει τη Δευτέρα για ακόμη μία φορά ότι σε ζητήματα διαφθοράς, η ΝΔ δεν είναι κατήγορος, αλλά κατηγορούμενη», υπογραμμίζει στη Real News ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, ανταπαντά η ΝΔ, η οποία ζητά να μάθει μεταξύ άλλων γιατί «τινάχτηκε στον αέρα» μία «καθ’ όλα νόμιμη συμφωνία».

«Γιατί ο κ. Καμμένος δεν έχει παρουσιάσει κανένα επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά των βλημάτων; Γιατί ο κ. Καμμένος υπέγραψε μαζί του, ενώ η στρατιωτική ηγεσία του ζητούσε να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρχουν μεσάζοντες;», διερωτάται μιλώντας στη Real News ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη γραπτή απάντηση που έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους βουλευτές Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη, διευκρινίζει ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία ήταν διακρατική κι ενεκρίθη και από τη ΝΔ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου κάνει λόγο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επικαλούμενος τις ερωτήσεις που έγιναν για τη συντήρηση των F-16 και την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αναφέρει μιλώντας στη Real News: «Θα πρέπει να πληροφορηθούν οι Έλληνες πολίτες για τα τρία έγγραφα που με τον πιο επίσημο τρόπο η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και κατ’ επέκταση την ελληνική κυβέρνηση».

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ:Λ. Παναγιώτου], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα