Το ert.gr παρουσιάζει τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Άστεγοι»

06:36 25/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 30 χρόνια θεατρικής δράσης μόνο «άστεγους» δεν τους χαρακτηρίζεις, αφού έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου και προφανώς και στις καρδιές του θεατρόφιλου νησιού, όχι μόνο στο ακριτικό νησί του Αιγαίου, αλλά και πέρα από αυτό.

Οι «Άστεγοι» συμμετέχουν στο Θεατρικό Φεστιβάλ που θα γίνει 3-7 Ιουλίου στην Ικαρία στο στέκι της θεατρικής ομάδας DUENDE.

Το ert.gr στα πλαίσια στήριξης

των ερασιτεχνικών προσπαθειών στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει τμηματικά όλες τις θεατρικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στις θεατρικές εκδηλώσεις της Ικαρίας.

Οι «Άστεγοι» αυτοπαρουσιάζονται

Η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Άστεγοι» ιδρύθηκε το 1985 από μια θεατρική παρέα που υπήρχε από το 1983. Διαλέξαμε αυτό το «περίεργο όνομα» αφ’ ενός γιατί πραγματικά δεν είχαμε ένα στέκι για να μαζευόμαστε για τις συναντήσεις μας και τις πρόβες, κι αφ΄ετέρου γιατί αυτές τις εποχές υπήρχε έντονη κομματική σφραγίδα σ’ ότι ομαδικό υπήρχε στην Ελλάδα. Μ’ αυτό το όνομα και το σήμα μας που βασίζεται στον ατίθασο και εκτός καλουπιών Τσάρλι Τσάπλιν, δηλώσαμε στην κοινωνία μας πως είμαστε μια καλλιτεχνική ομάδα «εκτός ορίων». Και το αποδείξαμε στην πάροδο των χρόνων που ακολούθησαν, με την επιλογή των θεατρικών έργων που ανεβάσαμε, αλλά και με την στάση μας απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Οι «Άστεγοι» σαν ανεξάρτητη ομάδα που είμαστε, ποτέ δεν στηριχτήκαμε σε επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις από κρατικούς φορείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα