Το Eurogroup δεν θα συζητήσει για Ελλάδα, κανονικά η δόση

15:15 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα δεν θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του Eurogroup την Πέμπτη ανέφερε ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους αλλά η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί κανονικά.

«Είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα», δήλωσε ο αξιωματούχος, δηλώνοντας ικανοποιημένος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την έγκριση

της εκταμίευσης των 7,5 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σημείωσε πως η αυριανή συνεδρίαση των διοικητών του ESM αναμένεται να είναι «ομαλή» και χωρίς εκπλήξεις.

Το συμβούλιο των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα συνέλθει την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο για να εγκρίνει την ετήσια έκθεση που θα υποβάλλει Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του μηχανισμού.

H συγκεκριμένη ετήσια συνάντηση των διοικητών (board of governors) γίνεται μια φορά κάθε χρόνο στο Λουξεμβούργο. Το συμβούλιο αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης και προεδρεύει ο πρόεδρος του Eurogroup κ.Ντάϊσελμπλουμ.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του ESM, την περιγραφή των δραστηριοτήτων και πολιτικών του οργανισμού την προηγούμενη χρονιά και άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα