Το 1ο Thessaloniki Street Food Festival έρχεται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

10:41 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει το 1st Thessaloniki Street Food Festival το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, από τις 10 π.μ μέχρι και τις 10 μ.μ., στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food

Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές και υλικά.

Μια πόλη “σταυροδρόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας και σήμερα την έχει διατηρήσει στις γεύσεις της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Μέσα από τις γεύσεις παρουσιάζεται η κοινή γευστική ταυτότητα, μαθαίνουμε το διαφορετικό και το ξένο. Για 2 μέρες στο Δημαρχείο θα στηθεί ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα