Τίτλοι Περιφέρειας 8-8-2016 (audio)

14:59 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

Την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει όλο το πλαίσιο που διέπει την κοινωνική προστασία, ώστε να μην υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και αδιαφάνεια, ανακοίνωσε από τη Ρόδο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Καβάλα

Στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» της Καβάλας μεταφέρθηκαν οι 200 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνταν σε σκηνές στην Άσπρη Άμμο.

Ηράκλειο

Έχουν μειωθεί οι

προσφυγικές ροές, δήλωσε χθες από το Ηράκλειο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και πρόσθεσε ότι η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών είναι στους στόχους της Κυβέρνησης.

Κέρκυρα

Απολύτως εξασφαλισμένες είναι οι χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές της Λευκάδας από τους περσινούς καταστροφικούς σεισμούς, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του νησιού.

Λάρισα

Ένας 52χρος ιερέας από εκκλησία του εξωτερικού προσπάθησε να αποπλανήσει 15χρονη Λαρισαία μαθήτρια με την οποία διατηρούσε φιλία μέσω facebook! Μήνυση υπέβαλαν οι γονείς του παιδιού κατά του 52χρονου ιερωμένου.

Πάτρα

Παρ’ ολίγον τραγωδία το βράδυ του Σαββάτου στην Κάτω Αχαΐα. Ένα 8χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από το ρεύμα, όταν ήρθε σε επαφή με καλώδια, μέσω των οποίων έκλεβε ρεύμα για το σπίτι της μια 49χρονη. Το κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η 49χρονη συνελήφθη.

Ιωάννινα

Ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα οι πρόδρομες εργασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας. Τα έργα γίνονται στην κοίτη του Αράχθου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα συνεργεία να ανασύρουν τα υλικά του τόξου, που θα επαναχρησιμοποιηθούν στο στήσιμο της γέφυρας.

Βόλος

Ποσό 130.000 ευρώ δώρισε στο Νοσοκομείο Βόλου, ένας Βολιώτης που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το ποσο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της μονάδας νεφρού.

Καρδίτσα

Στις ζώνες υψηλού κινδύνου για την ελονοσία παραμένουν και φέτος περιοχές στο Νομό Καρδίτσας Σε ζώνη υψηλού κινδύνου είναι ο Δήμος Παλαμά και συγκεκριμένα η Μαραθέα ο οικισμος Κόρδα, το Πεδινό και το Προάστιο

Καλαμάτα

Πρόβλημα στην υδροδότηση μεγάλου μέρους της Καλαμάτας, ιδίως στη χαμηλή ζώνη και για αρκετές ώρες, προκλήθηκε το Σάββατο από βλάβη του μεγάλου αγωγού στην περιοχή του Κάστρου

Τρίπολη

Τον αυστηρό έλεγχο του παραεμπορίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής ώστε να περιοριστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός στο στεγασμένο εμπόριο ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Κοζάνη

Στην χρηματοδότηση των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Αμυνταίου και του Άργους Ορεστικού, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία της περιοχής.

Πύργος

Τη δημιουργία μιας και μόνο Ομάδας Παραγωγών Σταφίδας στο Νομό Ηλείας, ώστε να μπορέσουν οι Σταφιδοπαραγωγοί να διαπραγματευτούν καλύτερη τιμή για το προϊόν τους, θα προτείνει στην αυριανή συνάντηση των αγροτών στο Χάβαρι, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος.

Χανιά

Δύο γερμανικοί ποιμενικοί, η Ντάικα και η Καρίνα, αποτελούν την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, η οποία εντοπίζει φόλες αλλά και σκοτωμένα ζώα τα οποία έχουν δηλητηριαστεί, προστατεύοντας έτσι την πανίδα της Κρήτης.

Αλεξανδρούπολη

Έκκληση σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της Σαμοθράκης να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού λόγω του ότι τα αποθέματα νερού της περιοχής έχουν μειωθεί πάνω από 50% σε σχέση με την 1η Ιουνίου 2016 απευθύνει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Φλώρινα

Στις 11 Αυγούστου θα γίνουν τα εγκαίνια παράδοσης του έργου Ανάπλασης του ζωολογικού κήπου Φλώρινας, που θα λειτουργήσει ως πάρκο αναψυχής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα