Τίτλοι Περιφέρειας 31-8-16 (audio)

15:36 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Κέρκυρα

Επιχείρηση διάσωσης για ακυβέρνητο σκάφος με 30 επιβάτες έχουν ξεκινήσει άνδρες των λιμεναρχείων Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Λευκάδας και Πρέβεζας, μετά από τηλεφώνημα στο 112. Το σκάφος, σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, βρίσκεται ανοιχτά της Πρέβεζας.

Ζάκυνθος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών Ρώσων και ενός Έλληνα κυβερνήτη τουριστικού σκάφους, που βυθίστηκε από εισροή υδάτων, ωστόσο, τα τέσσερα άτομα, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα, στη

θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Αλυκών και σώοι μεταφέρθηκαν στη στεριά. Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Καλαμάτα

Παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου έδωσε ο εισαγγελέας Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, μετά τις συνεχείς καταγγελίες πολιτών της περιοχής για τη φωτιά στη χωματερή του «Αγίου Νικολάου», που συνεχίζει εδώ και μια εβδομάδα ακόμα να καίει και να καπνίζει.

Ηράκλειο

Αύξηση 723% παρουσίασαν οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας το 2015, σύμφωνα με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη. Δεν είναι εισβολείς, είναι ικέτες, τόνισε για τους πρόσφυγες χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας από το Ηράκλειο, στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου τιμήθηκε το Λιμενικό Σώμα.

Κοζάνη

Έφτασαν στα Γρεβενά οι πρώτοι 80 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ένα από τα έξι ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να μεταφερθούν στα Γρεβενά και άλλοι πρόσφυγες.

Κομοτηνή

50% μείωση, σε σχέση με πέρσι, στην άφιξη Τούρκων τουριστών στην περιοχή της Θράκης σημειώθηκε το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με ξενοδόχους της Ροδόπης, λόγω κυρίως του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γείτονα.

Χανιά

Τα Χανιά είναι η πιο ακριβή πόλη στη στέγαση των φοιτητών, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης. Η πρυτανεία φρόντισε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή επιπλέον 60 διαμερισμάτων στη φοιτητική εστία, που με την ολοκλήρωσή τους θα μπορούν να δεχθούν συνολικά πάνω από 140 φοιτητές.

Ιωάννινα

1200 νέους σπουδαστές θα υποδεχθεί φέτος το ΤΕΙ Ηπείρου. Η επιστημονική υπόσταση, η υψηλή αξιολόγηση αλλά και η προσθήκη νέων δημοφιλών τμημάτων αύξησαν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.

Καβάλα

Σχολικά είδη για μαθητές 350 άπορων οικογενειών του προγράμματος «Στηρίζω» συγκεντρώνονται από αύριο στην Καβάλα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Actionteam και τον Σύλλογο «Πνοή» για το Παιδί και την Οικογένεια.

Τρίκαλα

Βρεφικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον χώρο του πρώην σούπερ μάρκετ Ατλάντικ ξεκίνησε να συγκεντρώνει η ομάδα «Εθελοντές Τρικάλων».

Λάρισα

Σοβαρή αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του τρίχρονου αγοριού που έπεσε σε κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στη Λάρισα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Τρίπολη

Ο εξάχρονος Κώστας Ν. Τσίμπος που πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και νοσηλεύεται στην Αθήνα, στην ογκολογική μονάδα παίδων «Ελπίδα», είναι αναγκαίο να μεταβεί σε κλινική στις ΗΠΑ προκαταβάλλοντας 455.000 δολάρια. Οι γονείς του Νικόλαος Τσίμπος και Αγγελική Νικολακοπούλου ζητούν στήριξη. Λογαριασμός έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα Πειραιώς.

Καρδίτσα

Μετά από τον εντοπισμό εστιών οζώδους δερματίτιδας στη Λάρισα, το τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί τους κτηνοτρόφους σε άμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των βοοειδών στον νομό.

Πύργος

Την έντονη δυσφορία τους εκφράζουν οι βιοκαλλιεργητές της Ηλείας, γιατί δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από το υπουργείο Γεωργίας, οι πιστώσεις για την πληρωμή των επιδοτήσεων στη βιολογική γεωργία.

Πάτρα

Για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Ορεστιάδα

192 δενδρύλλια κάνναβης εκρίζωσαν εχθές στελέχη του λιμενικού από δύο οργανωμένες φυτείες ενός 49χρονου στη Σαμοθράκη. Άλλα 12 δενδρύλλια εντοπίστηκαν σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο καλλιεργητή.

Ρόδος

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην «Tour Natur 2016», τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας, που θα διεξαχθεί 2-4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ.

Φλώρινα

Τη Γιορτή Φασολιού-Τσιρονιού διοργανώνει μετά από αρκετό καιρό ο Δήμος Πρεσπών. Η εκδήλωση, που έχει ως στόχο την ανάδειξη των δύο αυτών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί στις Πρέσπες το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι, μαγειρεμένα παραδοσιακά.

Βόλος

Δώδεκα αθλητές θα συμμετέχουν στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης «Ιάσων Ζηργάνος» που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Θα καλύψουν δύο αποστάσεις, μία 29 χιλιομέτρων. και μία 11 χιλιομέτρων μέσα στον Παγασητικό και θα τερματίσουν στην κεντρική προβλήτα της Αγριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα