Τίτλοι Περιφέρειας 24-8-2016 (audio)

15:22 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το φράγμα της Μεσοχώρας, το οποίο θα παρέχει φθηνή ενέργεια στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει ζωή σε μία πανέμορφη περιοχή που αξίζει να αξιοποιηθεί», δήλωσε στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης στη Μονή Σέλτσου.

Καρδίτσα

Χαλαζόπτωση έπληξε ορεινές περιοχές του νομού Καρδίτσας,

χθες το απόγευμα, και συγκεκριμένα την ορεινή Αργιθέα και τον Τύμπανο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του Ριζοβοπυνίου και της Αγίας Τριάδας. Παράλληλα είχαμε και καταπτώσεις βράχων, όπου απαιτήθηκε η συμβολή της ΠΕ Καρδίτσας για την απομάκρυνση και τον καθαρισμό των δρόμων

Ρόδος

Δύο διακινητές που μετέφεραν δώδεκα παράτυπους μετανάστες, συνέλαβαν οι Λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου – Ψερίμου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη. Οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των δύο Λιμενικών που μετείχαν στην επιχείρηση, καθώς και δύο μεταναστών.

Καβάλα

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος το οποίο επέστρεφε από πυρκαγιά στα ορεινά της Καβάλας

Ζάκυνθος

Με την περιφορά του ιερού σκηνώματος στην πόλη της Ζακύνθου κορυφώνεται σήμερα ο εορτασμός για τον πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη

Πάτρα

Οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι για τις αργίες και τα νυκτερινά οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Αχαϊας , όπως καταγγέλλει το Σωματείο τους.

Πύργος

Τη μεγάλη τους δυσαρέσκεια εκφράζουν φορείς της Ηλείας, καθώς σαν σήμερα ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και 9 χρόνια μετά ελάχιστα έργα έχουν γίνει, ενώ παραμένουν αδιάθετα τα χρήματα του πρ. ταμείου Μολυβιάτη.

Λάρισα

Αντιδρούν ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών στην απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για βαρύ πρόστιμο σε όσους κινούνται σε παραδρόμους και παλιές εθνικές οδούς. Διάτρητο χαρακτηρίζει το μέτρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών Θεσσαλίας -κεντρικής Ελλάδας και ανακοινώνει την προσφυγή του κλάδου στο ΣτΕ

Βόλος

Ταμειακές που δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία εντοπίστηκαν από εφοριακούς στο παζάρι του Αλμυρού.

Καλαμάτα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών -σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας- θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ηράκλειο

Σε καλό δρόμο είναι το θέμα της ένταξης της Σπιναλόγκας, στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Αντώνη Ζερβό.

Αιγαίο

Μεγάλες αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής στα 17 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου 11 σχολές σημείωσαν πτώση και 6 άνοδο. Την μεγαλύτερη άνοδο, 1950 μόρια κατέγραψε το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, ενώ μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα παιδαγωγικά τμήματα της Ρόδου.

Κέρκυρα

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο δεύτερης Ευκαιρίας.

Κοζάνη

Με την συμμετοχή 31 νέων από όλο τον κόσμο, ξεκινά σήμερα στην Καστοριά, το 2ο διεθνές θερινό σχολείο γούνας, το οποίο φιλοδοξεί μεταξύ άλλων , να φέρει σε επαφή τους νέους σχεδιαστές με την γούνα.

Χανιά

Στην αύξηση της τιμής του αρδευόμενου νερού που πουλά στον Τ.Ο.Ε.Β. Σταλού, Αγίας Μαρίνας και Πλατανιά προχωρά ο Ο.Α.Κ., μία αύξηση που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη τη διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β.

Τρίπολη

Τρία βραβεία απέσπασε στο 14ο Φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης με την παράσταση Φον Δημητράκης του Δημήτρη Ψαθά.

Φλώρινα

Στην έκδοση ψηφίσματος που αφορά τον περιορισμό της Ελευθερίας του Καπνίσματος σε Δημόσιους Ανοιχτούς Χώρους προχωράει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας.

Ορεστιάδα

Εξακόσιοι ογδόντα τέσσερις (684), σε σύνολο 988 υποψηφίων, είναι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων στον νομό Έβρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 69%.

Σέρρες

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το τοπικό πρόγραμμα LEADER ξεκινά από 25 Αυγούστου η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών.

Κομοτηνή

Πέφτει η αυλαία του φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στην Ξάνθη με την εξαιρετική συναυλία «Βαλκανικοί Δρόμοι» την Τέταρτη 31 Αύγουστου στις 21.00 το βράδυ στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα