Τίτλοι Περιφέρειας 13-9-2016 (audio)

17:39 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πύργος

Ανησυχία επικράτησε σήμερα στην Ηλεία, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων που σημειώθηκε στις 9.14 το πρωί μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

Καβάλα

Με απόφασή του, το Επιμελητήριο Καβάλας θα βοηθήσει τους πληγέντες στη Θάσο.

Καλαμάτα

Χωρίς να αναφερθούν

συγκεκριμένο ύψος ζημιών και ποσά αποζημιώσεων, ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην πληγείσα από την πρόσφατη κακοκαιρία Μεσσηνία.

Λάρισα

Αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από την παλαιότητα των μηχανημάτων αναισθησίας.

Ρόδος

Φωτιά έβαλαν σε ξύλινο κρεβάτι, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Πυλί της Κω χθες το πρωί ανήλικα προσφυγόπουλα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος επέκτασης, διαμαρτυρόμενα για τη καθυστέρηση της μετακίνησής τους σε ξενώνες και τον αποκλεισμό τους στο νησί.

Καρδίτσα

Από φέτος λειτουργεί στον δήμο Σοφάδων το Ειδικό ΕΠΑΛ για ΑμΕΑ, απόφαση του υπουργείου που ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των γονιών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, αυτό της εκπαίδευσης και μάθησης με την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αιγαίο

2.000 άδειες εκμάθησης ξένων γλωσσών online δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να χορηγηθούν σε πρόσφυγες στα νησιά. Οι άδειες δίνουν τη δυνατότητα σε πρόσφυγες να παρακολουθήσουν online μαθήματα για την εκμάθηση μίας εκ των 12 διαθέσιμων ξένων γλωσσών.

Κέρκυρα

Αρνητική γνωμάτευση έδωσε το Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ για το Καστέλο Μπιμπέλι. Η μελέτη προβλέπει τη δυνατότητα να κατασκευαστεί τουριστικό χωριό μέσα στα 80 στρέμματα έκτασης του ξεχωριστής αρχιτεκτονικής ακινήτου.

Καστοριά

Η κατάρρευση διατηρητέου δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς την Κυριακή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, φέρνει στο προσκήνιο το θέμα με τα διατηρητέα της πόλης.

Φλώρινα

Να διατηρηθεί σε μεγάλο ποσοστό ο δημόσιος χαρακτήρας των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών και των ορυχείων, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από την περιοχή και να ωφεληθεί από τα αντισταθμιστικά μέτρα, είναι τα κύρια αιτήματα των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα, μετά και τις εξελίξεις για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας της ΔΕΗ με κινεζική εταιρεία για τη κατασκευή της 2ης μονάδας στη Μελίτη.

Ιωάννινα

Την άποψη, το ποσοστό των κερδών που ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας αποδίδει στο Δημόσιο να πηγαίνει στον τοπικό Δήμο, διατύπωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κατά την επίσκεψή του στον ΟΛΗΓ, τόνισε ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξελίσσεται σε βασική πύλη μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη.

Πάτρα

Συνεχίζεται η χρηματοδοτική ροή από το υπουργείο Υποδομών στους αυτοκινητόδρομους, με σκοπό τα έργα να προλάβουν να ολοκληρωθούν, εν μέρει τον Μάρτιο του 2017, και συνολικά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται και η λειτουργία του επόμενου τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Κιάτο-Ξυλόκαστρο.

Ζάκυνθος

Νεκρός 34χρονος Σύριος από πέντε μαχαιριές που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα από 30χρονο Αιγύπτιο, χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μαχαιράδου στη Ζάκυνθο, και αφορμή μια γυναίκα.

Τρίπολη

Η μελέτη βελτίωσης των δικτύων άρδευσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού σε περιοχές της Ασίνης Αργολίδας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Κομοτηνή

Τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί τροπολογία για την παράταση των αδειοδοτήσεων των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς η πολλοστή παράταση που είχε δοθεί, έληξε στις 12 Σεπτέμβρη. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ορεστιάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Τυχερού οι πολίτες του πρώην Δήμου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα και θα αναγνωστούν τα ψηφίσματα.

Χανιά

Κρεμάστρες όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν ρούχα και τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη, και στην Κρήτη, μέσα από την πρωτοβουλία «Οι Τοίχοι της Καλοσύνης».

Βόλος

Σημαντικός σταθμός ποδηλατικού ταξιδιού ανθρωπιάς ο Βόλος. Στόχος της δράσης, η συγκέντρωση 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, πέντε για κάθε πόλη όπου οι ποδηλάτες κάνουν στάση.

Ηράκλειο

Με μία έκθεση έντυπου υλικού, προβολές από το αρχείο της ΕΡΤ, αλλά και με ένα στρογγυλό τραπέζι, ο περίφημος «Μουσικός Αύγουστος» επιστρέφει στο Ηράκλειο σήμερα στις 8.30 το βράδυ, σε μία ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

Keywords
Αναζητήσεις
κινεζίκη εταιρεια για τη μοναδα δεη μελιτης 2
Τυχαία Θέματα