Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος (video)

22:13 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για μια επίσκεψη που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Από την Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας

για ανάκαμψη, αλλά και προς την Ευρώπη για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κρίση δημοκρατίας που ταλανίζει τη Γηραιά Ήπειρο. Ενίσχυση των επενδύσεων και εμβάθυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας προσδοκά η Αθήνα. Η ΕΡΤ1 και ο τηλεοπτικός σταθμός Αντ1 εξασφάλισαν κοινή συνέντευξη του Γάλλου προέδρου η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί τις πρώτες ώρες μετά την άφιξή του και θα μεταδοθεί υποτιτλισμένη.

Τσίπρας: Με πιο γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη

«Η Ελλάδα βγαίνοντας από την οικονομική κρίση διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ευρώπη και στην περιοχή. Θέλουμε να παίξουμε έναν θετικό ρόλο ως δύναμη σταθερότητας ειρήνης συνεργασίας, ως κόμβος ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενισχυθεί τόσο με την ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης εξωτερική πολιτικής -την εφαρμόζουμε δυόμισι χρόνια και αποδίδει καρπούς- όσο και από τη διαρκή προσπάθεια όχι μόνο να βγει η χώρα από την κρίση αλλά και να προσδώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε σχετικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας. «Η αποφασιστικότητά μας είναι να προχωρήσουμε έργα υποδομών, επενδύσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στην ανάπτυξη που θα δώσει ευημερία στους λαούς μας, που θα δώσει θέσεις εργασίας και μια άλλη προοπτική συνολικά για την περιοχή», συμπλήρωσε.

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα