Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Γ. Βρούτσης

18:23 22/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πρόβλημα συνεργασίας μαζί του. Πάντως μέχρι στιγμής ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν έχει υποβάλλει παραίτηση.Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας καταλογίζουν στον Ηλία Κικίλια, έλλειμμα συνεργασίας και αναφέρουν παραδείγματα όπως ότι ζητήθηκε πρόταση για τη καταπολέμηση της ανεργίας
και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το Υπουργείο παρέδωσε πρόταση διορισμών στο δημόσιο.

Η πλευρά του Ηλια Κικίλια αναφέρει ότι παρεδόθη ολοκληρωμένο σχέδιο από τις 11 Μαρτίου

Να σημειωθεί ότι κ. Κικίλιας ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ, με τη σύμφωνη γνώμη και των κοινωνικών εταίρων.

Γι αυτό το λόγο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την εξέλιξη αυτή. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν το Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει επικοινωνήσει για το θέμα με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη την κίνηση να ζητηθεί η παραίτηση του Ηλία Κικίλια και δηλώνει ενοχλημένη διότι όπως αναφέρουν κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέμενε στη θέση του, μετά από υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν ότι είναι το δεύτερο επεισόδιο ενδοκυβερνητικών τριγμών, μετά την υπόθεση της δημιουργίας θέσεων αναπληρωτών υπουργών.

Οι εξελίξεις πάντως μετατίθενται για το προσεχές διάστημα.
Εν τω μεταξύ το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε δημοσιεύματα που το φέρουν σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ να στήνουν μέσω προγραμμάτων σε δήμους κομματικές προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι ,επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι» Ντροπή τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα