Τιμήθηκε η μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

19:36 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής), οι διήμερες εκδηλώσεις της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στο χώρο του Μνημείου τελέστηκε αρχικά επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του ν. Λάρισας και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και από τη μοναδική επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά και εκπροσώπους της πρεσβείας του Ισραήλ και του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, στην Ιερά Συναγωγή Λάρισας έγινε το άναμμα των κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζος.
Η μοναδική εν ζωή όμηρος στρατοπέδων συγκέντρωσης Νάκη Μπέγα καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείοΣτην εκδήλωση στη συναγωγή μοιράστηκε τις μνήμες της από τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης με τους παρισταμένους, η μοναδική εν ζωή όμηρος στρατοπέδων συγκέντρωσης Νάκη Μπέγα.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. ΑγοραστόςΟ δήμαρχος Λαρισαίων Απ. ΚαλογιάννηςΟ πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις ΜαγρίζοςΟ νέος διοικητής της 1ης ΣτρατιάςΟ «Θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ. Γ. ΚοτσιάφτηςΗ εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα