Τίμησαν την μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου

15:37 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υποδέχθηκε το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Κομιστής αυτού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης χοροστάτησε

στην ακολουθία του Εσπερινού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Βουναίνων πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ΄ ημάς Ανατολή» και Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης Καρδίτσας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα και Αν. Ρεντζιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ. Κομήτσας και Ο. Αγγλοπούλου – Μερτζανίδου και οι πρόεδροι των ΤΚ Βουναίνων και Ζαππείου Ι. Μερτζανίδης και Κ. Γκαραγκούνη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα