Τηλεοπτικές άδειες: Τη Δευτέρα ο β΄γύρος – Νέα πυρά Παππά κατά ΝΔ

09:35 28/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που διατηρεί στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Την ίδια ημέρα ή το αργότερο έως την Τρίτη θα κατατεθεί και η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα

ρύθμιση θα προβλέπει τη δυνατότητα προσωρινών αδειών στα κανάλια, με ενδεικτικό τίμημα στα 7 εκ. ευρώ το χρόνο, και με τους ίδιους όρους λειτουργίας που προβλέπει ο προηγούμενος νόμος, μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι τη Δευτέρα θα γίνει σαφές εάν η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ρωτά τη Ν.Δ. εάν μπορεί να εγγυηθεί ότι το δημόσιο θα εξασφαλίσει ποσό ανάλογο των 250 εκ. που είχε εξασφαλίσει ο διαγωνισμός της κυβέρνησης

Μπορεί να εγγυηθεί η @neademokratia ότι το δημόσιο θα εξασφαλίσει ποσό ανάλογο των 250 εκ. που είχε εξασφαλίσει ο δικός μας διαγωνισμός;

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) October 27, 2016

Η απόφαση του ΣτΕ κατά μια έννοια είναι κι ένα ριφιφι, τόνισε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα