Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων – Εκτός το MEGA (video)

12:29 11/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Λήγει στις 3 μετά το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις τεσσάρων καναλιών για πάγωμα της διαδικασίας.

Τους φακέλους τους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν μετά τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, οι σταθμοί ΑΝΤ1 και Ε. Νωρίτερα είχε καταθέσει

ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA τον φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Νωρίτερα αντίστοιχο φάκελλο είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, ενώ ο ΣΚΑΪ έχει ήδη καταθέσει εδώ και δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 15:00, οπότε εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ και θα ανακοινωθεί η λίστα με τους κατατεθέντες φακέλους.

Εκτός διεκδίκησης οι μέτοχοι του ΜEGA. Τους μετόχους του MEGA καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Σε απόγνωση οι 420 εργαζόμενοι του ΜEGA και οι οικογένειές τους. Δούλεψαν 2 χρόνια απλήρωτοι στηρίζοντας το κανάλι και τώρα μένουν μετέωροι στον δρόμο.

Ο δημοσιογράφος του MEGA Γιάννης Καφάτος έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ το βαρύ και ζοφερό κλίμα που επικρατεί στο κανάλι. «Εργαζόμασταν επάνω σε ένα χρονοδιάγραμμα για το μέλλον του σταθμού. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια προσπάθεια να βγούμε ως ενημερωτική εκπομπή και να εξηγήσουμε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει.»

Keywords
Τυχαία Θέματα