Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τον αναπληρωτή γγ του ΟΗΕ

22:58 18/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, αντάλλαξαν την Τρίτη σε τηλεφωνική επικοινωνία τους αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Αναπληρωτή γγ του ΟΗΕ, Jan Eliasson.Ο κ. Eliasson μετέφερε την ανησυχία του γγ των Ηνωμένων Εθνών για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συζητήσεις περί αποστολής διεθνών παρατηρητών στην ανατολική Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος
επανέλαβε ότι στόχος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, η διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας και ότι οι λύσεις που θα υιοθετηθούν θα πρέπει να είναι πολιτικές και διπλωματικές.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τον κ. Eliasson ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη θα προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή σε ενδεχόμενη αποστολή παρατηρητών στην περιοχή.

Επίσης, ο κ. Eliasson ανέπτυξε συνοπτικά στον κ. Βενιζέλο την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τον ευχαρίστησε για τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στις προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην αφρικανική χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα