Τη στήριξη των δυνάμεων της «Εργατικής Ενότητας» ζητά η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

14:31 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στήριξη των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας», ζήτησε σήμερα, ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) στις 8 Νοεμβρίου, η τοπική γραμματεία του Μετώπου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), υπογράμμισε την ανάγκη τα σωματεία

να μαζικοποιηθούν και να αποκτήσουν σταθερή συλλογική λειτουργία, ενώ κατηγόρησε το Εργατικό Κέντρο για υπονόμευση των αγώνων και της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το ΠΑΜΕ οδηγείται στο συνέδριο της 8ης Νοεμβρίου με συγκεκριμένη πρόταση και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Για νοθεία και προσπάθεια εκφυλισμού της διαδικασίας προετοιμασίας συμμετοχής των συνδικάτων στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο Κυριάκος Τσιαούσης, εκπρόσωπος της «Εργατικής Ενότητας», στη διαπαραταξιακή οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Μίλησε ακόμη για διπλοψηφίες που επηρεάζουν και αλλοιώνουν την αντιπροσώπευση σε πολλές ομοσπονδίες, αλλά και συνολικά στη ΓΣΕΕ και ανέφερε ότι «σε όποιες αρχαιρεσίες ήταν διακριτή η παρουσία των ταξικών δυνάμεων, η νοθεία μειώθηκε δραματικά». Απαντώντας τέλος, σε σχετικό ερώτημα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, αν χρειαστεί, κατά τις διαδικασίες του επικείμενου συνεδρίου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα