Θύελλα αντιδράσεων για την Χ. Αυγή και τη θέση της για το διαχωρισμό μαθητών με βάση την εθνικότητα

22:09 14/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Νέα θύελλα πολιτικών αντιδράσεων ξεσήκωσε η αξίωση της Χρυσής Αυγής στη βουλή να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις στα σχολεία για έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές. Ο υφυπουργός Παιδείας
μίλησε για φασιστικό διαχωρισμό, ωστόσο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς η Χρυσή Αυγή προγραμματίζει εκδηλώσεις εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου.

Διαχωρισμό μαθητών με βάση την εθνικότητα ζήτησε ο βουλευτής της Χ. Αυγής Α. Ματθαιόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που συζητούσε το νομοσχέδιο

Ο κ. Ματθαιόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χαρακτήρισε απαράδεκτο, όπως είπε, να υπάρχουν σχολικές τάξεις με αλλοδαπούς μαθητές στην πλειοψηφία τους και ζήτησε να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου όσο και των βουλευτών που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

«Αυτός ο διαχωρισμός κύριοι της Χρυσής Αυγής είναι φασιστικός», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου,

«Έλληνες είναι οι μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ Καλαντζής

«Αντί να βγάζετε κορόνες πατριδοκαπηλίας, καθίστε να διαβάσετε κανένα νομοσχέδιο. Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα.», τόνισε σε έντονο ύφος η κα. Ρεπούση από πλευράς ΔΗΜΑΡ, με τον βουλευτή της Χ. Αυγής να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα