Θερμών επεισοδίων συνέχεια στον ΧΥΤΑ Ζακύνθου-Π.Κολοκοτσάς: Καμία δικαιολογία για απρεπείς συμπεριφορές

15:33 30/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ακόμα θερμό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο κακόγουστο «σήριαλ» που παίζεται περίπου δύο μήνες, τώρα, με τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο, με το δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά να καταγγέλλει με σημερινή συνέντευξή του στην τοπική ΕΡΤ, πως απρεπείς συμπεριφορές σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι, ο καθένας που διαμαρτύρεται, μπορεί να έχει απόλυτο δίκιο, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Αφορμή για τα λεγόμενα του κ.Κολοκοτσά, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια

από τη δημοτική αρχή, ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου, όπου, κάτοικος της περιοχής Καλαμακίου (του οποίου το όνομα δημοσιοποιήθηκε) απείλησε οδηγό του απορριμματοφόρου, ο οποίος προσπάθησε να εναποθέσει απορρίμματα στον ΧΥΤΑ στην περιοχή του Σκοπού, κλειδώνοντας, μάλιστα, (ο εν λόγω κάτοικος) το απορριμματοφόρο μαζί με το προσωπικό του, μέσα στο χώρο αυτό. Βέβαια, σύμφωνα με τον κ.Κολοκοτσά, το προσωπικό του απορριμματοφόρου, το οποίο παραμένει κλειδωμένο μέσα στον ΧΥΤΑ, με κάποιο τρόπο και μετά από ώρα, απεγκλωβίστηκε από το συγκεκριμένο χώρο.
«Επισημαίνω πως έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από κατοίκους του Αργασίου και του Καλαμακίου για τις εργασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στον Σκοπό και προσπαθούμε καθημερινά να αποσυμφορήσουμε την πόλη και τα χωριά από τα σκουπίδια, μετά από δική μου παρέμβαση του και τη βοήθεια της αντι-περιφέρειας», ανέφερε ο δήμαρχος.
«Δυστυχώς, ενώ υπάρχει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της αντι-περιφέρειας Ζακύνθου, του δήμου και του ΦΟΔΣΑ για να γίνεται εναπόθεση των απορριμμάτων για δύο μήνες στον ΧΥΤΑ του Σκοπού, επειδή το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, αυτή η απόφαση δεν εφαρμόζεται χωρίς να φέρουμε εμείς ευθύνη», υποστήριξε ο κ.Κολοκοτσάς, προσθέτοντας, πως, «βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση, αφού, κινδυνεύει σοβαρά η δημόσια υγεία».
Μάλιστα, τόνισε, ότι, «για την ενδιάμεση λύση κάναμε έναν διεθνή διαγωνισμό συνεργαζόμενοι με το υπουργείο Ανάπτυξης και με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ. Στην παρούσα φάση είμαστε σε συνεννόηση με το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η ανάδειξη εταιρείας, που θα μας νοικιάσει τα κατάλληλα μηχανήματα και τον σχετικό εξοπλισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Τέλος, ο δήμαρχος, άφησε το μήνυμα, πως, «δεν μπορούν με οποιαδήποτε δικαιολογία λίγα άτομα να θέτουν σε κίνδυνο τους Ζακυνθινούς και τα παιδιά μας. Το 2017 θα είναι έτος που θα επουλωθούν όλες οι πληγές που κληρονομήσαμε, με πρώτο από όλα τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα