Θερμή υποδοχή της ομάδας Wheeling2help στο Βόλο

21:32 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ποδηλατική ομάδα Wheeling2help υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, φορείς και τοπικοί σύλλογοι. Σκοπός της ομάδας που ξεκίνησε την πορεία της από την Κωνσταντινούπολη και έχει τελικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα (19.000 ευρώ) για αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα δοθούν στο Βόλο, για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Αυτό είναι το δεύτερο

Wheeling2help, καθώς η δράση ξεκίνησε το 2015, όταν ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, διασχίζοντας 2.500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους τότε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας», όπως και έγινε.
Τα μέλη της ομάδας καλωσόρισε στο Βόλο, ο κ. Πέτρος Μπέλλος, πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ενώ ακολούθησαν πολλές δραστηριότητες στην παραλία.


Το παρών έδωσε και ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, από τους ιδρυτές του wheeling2help, ο οποίος ανέφερε ότι η ομάδα ξεκίνησε από την Κωσταντινούπολη στις 7 Σεπτέμβρη, τη μέρα που ξεκίνησε η Παραολυμπιάδα, με την ευλογία του Πατριάρχη και διασχίζουν όλη την Ελλάδα με επίσκεψη σε 20 πόλεις, διανύοντας 1700 χιλιόμετρα, με σκοπό να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, που θα δοθούν πέντε σε κάθε πόλη – σταθμό.
Η Δώρα Μπίστη από την πλευρά της, συνιδρύτρια του wheeling2help τόνισε ότι επιδίωξη της ομάδας είναι τα άτομα με αναπηρία να μη μένουν στα σπίτια τους, αλλά «να βγαίνουμε όλοι έξω και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».
Από την Κωνσταντινούπολη το wheeling2help ξεκίνησε με τέσσερα άτομα και ανά πόλη προστίθενται και άλλοι στην ομάδα που έγινε ένα κύμα, όπως και η υποστήριξη του κόσμου στην προσπάθεια αυτή. Η καμπάνια βρίσκεται στο 48% και απομένουν άλλες εννέα πόλεις μέχρι τον τερματισμό που είναι το Ηράκλειο Κρήτης στις 9 Οκτωβρίου.

Μετά την υποδοχή πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικές με την αναπηρία, επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων (μπάσκετ 3 on 3 με αμαξίδια, επίδειξη σκοποβολής – με ηλεκτρονικό στόχο και βιωματικές δράσεις «Μπες στη θέση μου», που περιελάμβαναν βόλτα με αμαξίδιο και χρήση λευκού μπαστουνιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα