Θεοδωρίδου: Μέχρι να προκύψουν στοιχεία για AstraZeneca προτιμότερο οι έγκυες να κάνουν εμβόλιο MRNA

18:48 26/4/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα του εμβολιασμού των εγκύων με εμβόλια ιικού φορέα αναφέρθηκε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ασφάλεια του εμβολιασμού των εγκύων έχουν συγκεντρωθεί από τις ΗΠΑ και είναι από εμβολιασμούς με εμβόλια MRNA και είναι αυτά που έδειξαν ότι δεν υπάρχει σήμα ανησυχίας.

“To εμβόλιο είναι

ασφαλές, χρειαζόμαστε όμως τεκμηριωμένα στοιχεία ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, η παραμικρή αμφιβολία. Είναι πράγματα που θα προκύψουν πάρα πολύ γρήγορα, επομένως θα ήταν νομίζω αρνητικό να μην αναφέρουμε ότι είναι προτιμότερο μια γυναίκα η οποία εγκυμονεί μέχρι να προκύψουν αυτά τα στοιχεία να εμβολιαστεί καλύτερα με ένα εμβόλιο MRNA που έχουμε τη μεγάλη σειρά από τις κυήσεις στην Αμερική με δεδομένη την ασφάλεια 100%” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.  Πρόσθεσε ότι ακόμα όμως κι αν έχουν εμβολιαστεί κάποιες έγκυες με AstraZeneca δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα είπε.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θεοδωρίδου: Μέχρι να προκύψουν στοιχεία για AstraZeneca προτιμότερο οι έγκυες να κάνουν εμβόλιο MRNA εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα