Θεματικό πάρκο με εμπορικό χαρακτήρα ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

19:04 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κριτική για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο «Μύλο των Ξωτικών», το αν θα έπρεπε ή όχι να προταχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του όλου εγχειρήματος, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ορθή διαχείριση των οικονομικών συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, η φετινή διοργάνωση του θεματικού πάρκου.

Η κριτική που εκφράστηκε αφορούσε στο αν θα έπρεπε ή όχι να δοθεί προβάδισμα σε τοπικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «E- trikala» κ. Γιάννης Κωτούλας έκανε γνωστό ότι σε σχέση με πέρυσι,

δύο είναι λιγότερες οι τρικαλινές επιχειρήσεις και ότι οι τιμές των ενοικίων εκτινάχθηκαν επειδή υπήρξε ενδιαφέρον. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ότι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να τεθούν κάποια κριτήρια που θα προτάσσουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει ότι πολλές τρικαλινές επιχειρήσεις επέλεξαν, φέτος να μην συμμετέχουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, με τους επισκέπτες που θα βρίσκονται εκείνο το χρονικό διάστημα στην πόλη.

Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μία φορά η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων κ. Μπάρδα, ο οποίος είπε ότι οι δημοπρασίες για το Μύλο των Ξωτικών είναι πολύ μεγάλες για να γίνονται με όρους δημοσίου. «Το καλύτερο θα ήταν να βρούμε μία Α.Ε. που θα αναλάβει όλο το εγχείρημα». Με την άποψη συμφώνησε ο δήμαρχος Τρικκαίων, ξεκαθαρίζοντας ο ίδιος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης ότι πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με ξεκάθαρο εμπορικό χαρακτήρα.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός για τον φετινό Μύλο των Ξωτικών, ο οποίος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 27 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα