Θέλουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες για την αντιπλημμυρική προστασία

11:52 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σύγχυση αρμοδιοτήτων, που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σαφώς οριοθετημένες ευθύνες και δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, επικεντρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε σύσκεψη δημάρχων που θα συγκαλέσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,

Μαρία Κοζυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός, καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία τοπικών φορέων. Η κ. Κοζυράκη, από την πλευρά της, αναγνωρίζοντας πρόβλημα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, πρότεινε τη συγκρότηση ενός τοπικού σχεδίου που θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο και θα καθορίζει τις ευθύνες ανά φορέα.
Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρυπίδη Κουκιαδάκη και τον πολιτικό προσϊστάμενο της πολιτικής προστασίας του δήμου Ηρακλείου, Μαρίνο Παττακό, σε ό,τι αφορά στους τομείς ευθύνης και με αφορμή την πρόσφατη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σε επικίνδυνα για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σημεία από το δήμο Ηρακλείου.
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη μεταξύ δημάρχων, πιθανότατα αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα