Θεατρικές συναντήσεις στο Θέατρο του Μύλου. Το πρόγραμμα

11:41 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tηn ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία για τις θεατρικές συναντήσεις του φθινοπώρου στο Θέατρο του Μύλου.

«Το Θεσσαλικό Θέατρο βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο καθώς έληξε η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή και αναμένεται από το αρμόδιο Υπουργείο η έγκριση για την προκήρυξη νέου. Ωστόσο, το Θεσσαλικό Θέατρο

δεν μπορεί να μην έχει συνέχεια. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε μια μικρή επιτροπή που έφτιαξε το νέο πρόγραμμα των παραστάσεων που θα φιλοξενήσει το Θεσσαλικό Θέατρο », ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας.

«Στο νέο πρόγραμμα του Φθινοπώρου περιλαμβάνονται παραστάσεις που δόθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση και εξαιρετικές κριτικές», σύμφωνα με την πρ. του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα.

Είναι η όγδοη χρονιά φέτος για το μικρό αυτό φεστιβάλ Φθινοπώρου

Το πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ», κάνει έναρξη τη Δευτέρα: 10 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, με το έργο της Σώτης Τριανταφύλλου «Πιτσιμπούργκο». Η παράσταση θα επαναληφθεί και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν οι Ηθοποιοί: Αρκαδία Ψάλτη και Στράτος Σωπύλης.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, το υπέροχο σατυρικό έργο του Κώστα Μουρσελά: «Εκείνος και Εκείνος». Η παράσταση παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκενάζη .

Διανομ Ρόλων: Αλμπέρτο Εσκενάζη, Λουκάς: Κώστας Μπίγαλης, Κοπέλα Α’ : Σαββίνα Πετρίδου, Κοπέλα Β’ : Σάρα Αυγερινού.

Δευτέρα 17 και Τρίτη: 18 Οκτωβρίου, η «Εταιρεία Θεάτρου-«ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΑΜΑΙΟΤΑΤΟΝ» με αφορμή τα 150 Χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος θα παρουσιάσει την παράσταση με το έργο: «Στρατηγού Μακρυγιάννη απομνημονεύματα».
Για πρώτη φορά ο λόγος του Μακρυγιάννη ακούγεται και με ζωντανή επί σκηνής μουσική με ούτι, σάζι, πολύτικη λύρα, ταμπουρά από τον δεξιοτέχνη μουσικό Στέλιο Βαρβέρη


Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η «Θεατρική εταιρεία – Μονωδία» θα παρουσιάσει το σύγχρονο έργο του Αμερικανού: Rich Orloff “Romantic Fools”.

Σε μετάφραση-προσαρμογή-Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του: Νίκου Ορφανού. Παίζουν οι Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ η Άννα Χατζησοφιά, θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τον τίτλο «Η UFA FILM και άλλες ιστορίες». Η παρουσίαση, με ελεύθερη είσοδο, θα γίνει με ένα τρόπο «Θεατρικό» επί σκηνής και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ θα μιλήσουν οι: Κώστας Λάνταβος και ο εκδότης του βιβλίου Πέτρος Κακολύρης. Θεατρικοποιημένα δε αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ηθοποιοί: Κώστας Τσιάνος, Μαρία Κανελοπούλου και Ελένη Φίλιππα.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και Τρίτη 25 Οκτωβρίου και με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, ο εξαίρετος Ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, σε ένα «Ρεσιτάλ ερμηνείας» θα παίξει τον ρόλο του «Ιώβ» στο ομώνυμο έργο που επεξεργάστηκε δραματουργικά μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης Τζέζαρις Γκραουζίνης. Η Θεατρική Παραγωγή είναι των: Παναγιώτας και Κώστα Ξενόπουλου. Πρόκειται για την «Βιβλική ενσάρκωση» της υπομονής, βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ, από την Παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και Τρίτη 1 Νοεμβρίου, το «Φεστιβάλ» των «Θεατρικών Συναντήσεων» θα κλείσει, με την παράσταση των A.Long-R.Martin & A.Tichenor «Όλη η Βίβλος… λέμε τώρα». Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει η Αθανασία Καραγιαννοπούλου και τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Σωτήρης Δούβρης. Τους δε φωτισμούς της παράστασης, επιμελήθηκε ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα