Θ. Φωτίου: Στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης θα εξυπηρετείται με αξιοπρέπεια

10:33 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Κοινότητας Ρόδου, εγκαινίασε το Σάββατο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Κοινότητας, πλην της Ρόδου, θα εξυπηρετεί και τους δικαιούχους των νησιών Τήλου, Χάλκης, Σύμης και Καστελλορίζου.

Η υπουργός, ευχαρίστησε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την Περιφερειακή, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε η Ρόδος να βρίσκεται ανάμεσα στις 50 πόλεις της Ελλάδας, όπου ξεκινούν

τη λειτουργία τους τα Κέντρα Κοινότητας.

«Εδώ θα έρχεται ο πολίτης και θα εξυπηρετείται με αξιοπρέπεια» είπε η υπουργός.

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στη σύντομη ομιλία του είπε ότι από την κρατική πρόνοια της Φρειδερίκης περνάμε σ’ ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος, τονίζοντας ότι με το Κέντρο Κοινότητας μπαίνει τέρμα στο ρουσφέτι.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που ήταν από τους πρώτους περιφερειάρχες που στήριξαν στην ιδέα της κ. Φωτίου για τα Κέντρα Κοινότητας, ανέφερε ότι η περιφέρεια χρειάστηκε να τροποποιήσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από τις Βρυξέλλες για να χρηματοδοτήσει τη δράση.

Είπε, επίσης ότι στο Νότιο Αιγαίου θα λειτουργούν 13 Κέντρα Κοινότητας, εκ των οποίων δύο στην περιοχή του Επαρχείου Καλύμνου λόγω των αρκετών νησιών που υπάρχουν αλλά και των ιδιαιτεροτήτων στο νησί των σφουγγαράδων.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος έκανε λόγο για μια ξεχωριστή μέρα.

«Δεν εγκαινιάζουμε μόνο το προνοιακό μας σπίτι αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση με τον πολίτη. Αλλάζουμε την κοινωνική πολιτική του δήμου και σταματάμε την επιδοματική πολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτίου, Κέντρα Κοινότητας,fotiou, kentra koinotitas