Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών (video)

18:37 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά προτάσεων, έθεσε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι επισημαίνοντας την ανάγκη για κοινή θέση στην Μπρατισλαβα με αναπτυξιακή ατζέντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του ζήτησε μεταξύ άλλων:

Πρώτον, να υπάρξει διπλασιασμός του πακέτου Γιούνκερ.Δεύτερον, να δοθεί προτεραιότητα μεταφοράς πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.Τρίτον, πρότεινε να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.Τέλος, πρότεινε τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την δυνατότητα μιας κοινής θέσης, κοινής τοποθέτησης των προοδευτικών ηγετών στην Σύνοδο της Μπρατισλάβα. Από την πλευρά μου έθεσα επί τάπητος την ανάγκη να υπάρξει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη για την αναπτυξιακή προοπτική, για την ατζέντα της ανάπτυξης και της τόνωσης της απασχόλησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνάντησης που συμμετείχε ως παρατηρητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα