ΤΕ ΚΚΕ Ζακύνθου: Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων

12:35 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων του συνδέσμου καθαριότητας, αναφέροντας πως «οι 20 εργαζόμενοι είχαν 8μηνες συμβάσεις οι οποίες ανανεωνόντουσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του συνδέσμου. Προκλητικά έρχεται τώρα η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους λέει ότι ήταν παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων, ενώ αφήνει και “παράθυρο” που τους καλή

να επιστρέψουν τα χρήματα από τη μισθοδοσία που έπαιρναν μετά τη λήξη της 8μηνης σύμβασης».

Όπως επισημαίνει: «Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λειτουργεί ως πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου. Κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τον μονοπωλιακών ομίλων. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η παραχώρηση της ανακύκλωσης σε επιχειρηματικά συμφέροντα με εργαζόμενους σε άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς πείνας, αλλά και η παραχώρηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων με αποτέλεσμα όλα αυτά που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες στο νησί».

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα «να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από αυτή την άγρια αντεργατική πολιτική, να συνειδητοποιήσουν ότι στα πλαίσια αυτού του σάπιου συστήματος που λειτουργεί με βάση το κέρδος, δεν μπορεί να λυθεί πραγματικά ούτε το ζήτημα της καθαριότητας, ούτε το ζήτημα τον εργασιακών σχέσεων».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους του ΦοΣΔΑ «που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα, καθώς και άμεση ανανέωση τον συμβάσεων τον 20 εργαζόμενων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα