Τ.Ε ΚΚΕ Λάρισας: Όλοι στην απεργία ενάντια στα ταξικά μέτρα

11:39 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιλαϊκά και ταξικά χαρακτηρίζει τα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές η Τοπική Επιτροπή ΚΚΕ Λάρισας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 17 Μάη στις 10.30.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά

μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με το κουαρτέτο για τη δεύτερη «αξιολόγηση».Τα μέτρα δεν είναι ούτε «ισορροπημένα», ούτε «δημοσιονομικά ουδέτερα», όπως προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση. Είναι ταξικά και υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, την ενίσχυση δηλαδή της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Από την αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρείται κανείς, ακόμα κι αν δεν θίγονται όλοι με τον ίδιο τρόπο σε κάθε φάση της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα αλλεπάλληλα κύματα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης», κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έπειτα.Με τον φερετζέ της «ισονομίας» και της «δικαιοσύνης», η ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» Κατρούγκαλου εξίσωσε προς τα κάτω όλους τους νέους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από επάγγελμα και φορέα ασφάλισης, εξαιρώντας από τις περικοπές όσους είχαν ήδη πάρει τη σύνταξη μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νόμου, με το «τρικ» της «προσωπικής διαφοράς». Όπως αποδείχτηκε όμως για μια ακόμα φορά, κανένα δικαίωμα και καμιά κατάκτηση των εργαζομένων και του λαού δεν είναι κατοχυρωμένη στον καπιταλισμό, απέναντι στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και στη δίψα του να αυξάνει διαρκώς την κερδοφορία του.

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας πρέπει να είναι μαζική, να «τσαλακώσει» τους κομπασμούς της κυβέρνησης ότι ο λαός δείχνει ανοχή και κατανόηση στην αντιλαϊκή πολιτική της. Η σημασία της όμως θα κριθεί και από τη συμβολή της στο στόχο της ανασύνταξης του κινήματος και της συγκρότησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πραγματικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων εργατικών – λαϊκών αναγκών.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη. Κανείς στη δουλειά εκείνη τη μέρα. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη 17 Μάη στις 10:30″

Keywords
Τυχαία Θέματα