«Ταξίδια στον πυρήνα της ζωής» στην ΕΡΤ1

01:22 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Α’ μέρος του πρωτότυπου και εξαιρετικά εντυπωσιακού ντοκιμαντέρ «Ταξίδια στον πυρήνα της ζωής» (A Journey to the Core of Life), συμπαραγωγής της ΕΡΤ με τη Σουηδική και τη Γερμανική Τηλεόραση, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00.

Ένα ντοκιμαντέρ – ταξίδι

στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, μέσα από τη φωτογραφική μηχανή του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Lennart Nilsson.
Υπάρχει ένας τόπος που θεωρείται καλύτερα χαρτογραφημένος από κάθε άλλο. Ήδη από την αρχαιότητα. Κι όμως, κάθε τόσο, με την παραμικρή εξέλιξη της τεχνολογίας, ο τόπος αυτός είναι ο πρώτος τον οποίο παρατηρούμε και χαρτογραφούμε ξανά και ξανά. Γιατί είναι ένας τόπος ζωντανός και κρύβει όλα τα μυστικά της ύπαρξής μας: ο ανθρώπινος οργανισμός. Ένα από τα καινούρια όπλα μας στη μάχη για την κατάκτηση της γνώσης είναι ήδη γνωστό, η φωτογραφία. Ο Σουηδός φωτογράφος Lennart Nilsson κατόρθωσε να παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη βοήθεια μικροσκοπικών φακών και με τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα μικροσκόπια. Για πρώτη φορά μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα των κυττάρων μας και των μηχανισμών με τους οποίους λειτουργούν. «Κάθε μας κύτταρο είναι μία κανονική πόλη», ισχυρίζεται ο Νίλσον. Μία πόλη σε πλήρη λειτουργία, με τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς της, με τους δρόμους και τα εργοστάσια, με όλες τις λειτουργίες σε πλήρη δράση για να παράγουν διαρκώς ένα υποθετικά τέλειο αποτέλεσμα. Και γύρω από την πόλη αυτή υπάρχουν πάνω από δέκα χιλιάδες δισεκατομμύρια παρόμοιες πόλεις, οι οποίες επικοινωνούν τέλεια μεταξύ τους. Οι φωτογραφίες του Νίλσον αποκαλύπτουν για πρώτη φορά με τρομακτική ευκρίνεια τι συμβαίνει στο μικρο-περιβάλλον του ανθρώπινου σώματος.

Παραγωγή: AGATON Film.
Συμπαραγωγοί: ARD/SWR (Ελβετία), ARD/WDR (Γερμανία),EΡT (Ελλάδα),RAI (Ιταλία),UR (Σουηδία)

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του πρωτότυπου και εξαιρετικά εντυπωσιακού ντοκιμαντέρ, θα μεταδοθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα