Τα σχόλια των πολιτικών κομμάτων για τις Γαλλικές Εκλογές

23:46 23/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με διαφορετικές προσεγγίσεις σχολίασαν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα.

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media: «Συγχαίρω τον Εμμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο. Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια».

Μεγάλη νίκη των πατριωτικών δυνάμεων στην Γαλλία, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η Χρυσή Αυγή τονίζοντας:
«Οι Γάλλοι Πατριώτες σημείωσαν σήμερα μία μεγάλη Νίκη. Μία Νίκη της Ευρώπης των Εθνών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, την ισλαμοποίηση και την λαθρομετανάστευση. Μία Νίκη που αποτελεί προάγγελο της επικράτησης όλων των Εθνικών Κινημάτων στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα».

«Τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν με τις ρατσιστικές θέσεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι μία εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Μακρόν, «που εξέφρασε το αίτημα για ανανέωση με την ελπίδα όλων μας να προχωρήσει σε μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της Ε.Ε. «

Με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές & αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά & να κλάψουν παρέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα