Τα κρίσιμα ραντεβού στις Βρυξέλλες που προηγούνται της ΔΕΘ

11:02 2/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τα στοιχεία της στατιστικής αρχής που δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έφτασε στο 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ακολουθεί η φθινοπωρινή πρεμιέρα του EuroWorking Group, το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, όπου θα εξεταστεί μεταξύ άλλων η πορεία εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη υπο-δόση των 800 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει από τη συμφωνία του Ιουνίου.

Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα έχουν συνάντηση με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες όπου αναμένεται η πρώτη «χαρτογράφηση» των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν από θεσμούς και κυβέρνηση στα πλαίσια της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.Παράλληλα, ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει της ΔΕΘ.

«Αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς μπορούμε να φτάσουμε σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%», υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις συναντήσεις που είχε με τραπεζίτες, εμπόρους και επαγγελματο-βιοτέχνες.

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, εφικτή ανάπτυξη 2% το 2017-Επαφές ενόψει ΔΕΘ (video)

Μιλώντας πριν από λίγο στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες που αποδίδουν και υπάρχει θεαματική βελτίωση στο θέμα των άμεσων ξένων επενδύσεων. Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ για καθυστερήσεις στις επενδύσεις, είπε ότι πρέπει να κλείσει αυτή η άγονη αντιπαράθεση, επισημαίνοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε μακροχρόνια προβλήματα για τα οποία δεν έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαδικασία εκπόνησης μιας εθνικής στρατηγικής για τις υποδομές, τις μεταφορές, την ενέργεια και την αγροτοδιατροφή και σημείωσε ότι ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει η δομή της ελληνικής οικονομίας για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

«Δεν είναι ώρα για «κατενάτσιο», αλλά για φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Προσωπική εντολή του πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση» , τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπενθυμίζοντας και την επικείμενη επίσκεψη Μακρόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».

Η κυβέρνηση δεν θέλει τις ιδιωτικές επενδύσεις, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία που δεν μπορεί να αντέξει άλλο ο πολίτης και δεν θα πρέπει παράλληλα να διογκωθεί περισσότερο το κράτος.

Υπουργοί και άλλα μέλη της κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και τους γειτονικούς νομούς της επόμενες ημέρες για την προετοιμασία της επίσκεψης του κ.Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ;ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα