Τα κλειδιά στης εστίασης παραδίδει και η Λέσβος

15:04 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πανελλαδική κινητοποίηση των καταστημάτων εστίασης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου συμμετέχει η Λέσβος και σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι , Πέτρα και Μήθυμνα οι καταστηματάρχες θα παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Ενοχλημένοι με το  κάλεσμα του Υπουργού Ανάπτυξης ότι « όποιος διαφωνεί με τα μέτρα να παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματός του» ,  θεωρούν ότι υποβιβάζονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η εστίαση αλλά ένας μεγάλος οικονομικός κύκλος που εξαρτάται από αυτήν

όπως οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, ακόμα και ο μουσικός  κλάδος που έβρισκε μεροκάματο εκεί .

«Έχουμε προτάσεις και τις έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση,  είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Λέσβου «Ασπίδα» Nίκος Γιαννάκας . Πολλά από τα καταστήματα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και δε θα ανοίξουν όποτε και αν αυτό επιτραπεί.»

Το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μήθυμνας συμμετέχει ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην πανελλαδική κινητοποίηση παράδοσης των Κλειδιών της Εστίασης.Όπως σημειώνει ” Ο κλάδος μας βρίσκεται στη κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν. Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.
Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο.   Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10:00πμ– 14:00μμ θα μαζεύονται τα κλειδιά των επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο και την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω, το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία. Σε επόμενο στάδιο που θα καθοριστεί από την Ομοσπονδία αντιπροσωπεία 99 προέδρων πρωτοβάθμιων Σωματείων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι επιχειρήσεις εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν λουκέτα. Καθημερινά οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.”

“.

 

 

 

The post Τα κλειδιά στης εστίασης παραδίδει και η Λέσβος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λέσβος,lesvos