Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (video)

15:54 30/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους τα έψαλλαν και αυτή τη φορά τα άκουσαν με ευχαρίστηση. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς που άνοιξαν το σπιτικό τους για να τους τα πουν, τα κάλαντα μικροί και μεγάλοι.

Το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου πρώτοι το πέρασαν οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.Από τα παιδιά του συλλόγου συνδρόμου DOWN o Προκόπης Παυλόπουλος πήρε ένα δώρο με νόημα, την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα κάλαντα άκουσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και από τη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

θα δεχθεί την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου:

·στις 10:00 το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

·στις 10:30 τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούτσας «Η Δέλφη»

·στις 11:00 τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μερακλήδες Άρτας»

Πλημμύρισαν από πρωτοχρονιάτικες μελωδίες τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Ο Kυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down. Στη συνέχεια, τα κάλαντα έψαλαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», που στόχο έχει τη διάδοση της παράδοσης και των εθίμων της Ηπείρου.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε την νέα χρονιά η Ελλάδα να αφήσει πίσω της την κρίση .

Ξεχωριστή στιγμή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν άκουσε τα κάλαντα από το Σύλλογο Κρητών του Αιγάλεω. Τον κέρασαν ρακί, του πρόσφεραν τοπικά προϊόντα , ένα μαχαίρι ενώ δεν έλειψαν κ οι μαντινάδες.

Του τα έψαλαν, τ’ άκουσε και ο μποναμάς ήταν σ’ όλες κι όλους 5θήμερη τιμητική άδεια καθώς η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η χορωδία του Γενικού επιτελείου Στρατού, οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού & της Πολεμικής Αεροπορίας και τέλος η χορωδία του τάγματος του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας στον Πάνο Καμμένο, τον Δημήτρη Βίτσα και τη Στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Άμυνας.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Το Κούγκι».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα