«Τα γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για το νέο μακελειό στην Τουρκία(video)

18:26 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που προκάλεσε 38 θανάτους στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και άφησε περισσότερους από 155 τραυματίες.

The very moment the explosion occurred in #Turkey outside of #İstanbul another #RadicalIslamic terror attack. pic.twitter.com/RSLLdrzmvh

— (((Israel's Voice))) (@IsraelsVoice) December

10, 2016

Ντοκουμέντο από τη δεύτερη έκρηξη, αναρτήθηκε επίσης στο διαδίκτυο, ενώ με την ανάληψη ευθύνης η ΤΑΚ επιβεβαιώνει ότι δύο μέλη της οργάνωσης «διενήργησαν ταυτόχρονα με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας, κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, σε πολυσύχναστη συνοικία κοντά στον Βόσπορο.

#Turkey: Video shows 2nd explosion at #Besiktas stadium #Istanbul followed by loud gunfire. At least 15 riot police reported dead. #Patlama pic.twitter.com/ZjMjCXablJ

— KurdishQuestion.com (@KurdishQuestion) December 10, 2016

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για απολογισμό «σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν» κατά τη διπλή επίθεση.
Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης διεβίβασε το πρωί προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας Yaşar Halit Çevik, τον αποτροπιασμό του ΄Ελληνα Προέδρου και τα συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Την καταδίκη τους για τις επιθέσεις και τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Τρόμος στην Κων/πολη – 29 νεκροί και 166 τραυματίες από τις εκρήξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα