Τα «Φωτεινά μονοπάτια» της ΕΡΤ2 ταξιδεύουν στην Τήνο

07:19 15/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Φωτεινά μονοπάτια» δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να γνωρίσουν την ιστορία εύρεσης της εικόνας της Παναγίας, να περιηγηθούν στους χώρους του ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας της Τήνου αλλά και να γνωρίσουν το νησί.

«Τήνος: Το νησί της Κυρίας των Αγγέλων»

Η Παναγία

της Τήνου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προσκυνηματικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Συγκεντρώνει χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλο τον κόσμο, που έρχονται για να συναντήσουν την «Κυρία των Αγγέλων», τη Μητέρα του Θεού. Το ιερό νησί της Τήνου αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο του ορθόδοξου αλλά ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου.

Το «θαύμα» και το «τάμα», δύο έννοιες, οι οποίες συγκινούν και συγκλονίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, έχουν λάβει στον ιερό αυτό χώρο, την καταξίωση και την πληρότητά τους.

Στο ντοκιμαντέρ «Φωτεινά μονοπάτια» μιλούν: ο μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β΄, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου πατήρ Γεώργιος Φανερός, ο δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός, η ηγουμένη της γυναικείας Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή της «Κυρίας των Αγγέλων» στο Κεχροβούνι της Τήνου μοναχή Ιουλιανή, ο κάτοικος της Τήνου Τάσος Αναστασιάδης, η υπεύθυνη του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών Ελευθερία Αφεντάκη, η υπεύθυνη του Μουσείου Εικόνων Κυριακή Περιβολαράκη, ο διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εθνολόγος – λαογράφος Αλέκος Φλωράκης, ο διευθυντής της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου Λεωνίδας Χαλεπάς και ο μαρμαρογλύπτης Λάμπρος Διαμαντόπουλος.

Σενάριο-παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαδήμας

Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Ψωμάς

Επιστημονικός συνεργάτης: Σοφοκλής Δημητρακόπουλος

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας, Ζωή Μπιλιάλη

Εικονολήπτες: Γιάννης Σαρηγιάννης, Κώστας Σοροβός

Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς

Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα