Τα φώτα σβήνουν, τα προβλήματα και ο χιονιάς επιμένουν…

09:52 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Ηπείρου ευχόμαστε στου Ηπειρώτες αλλά και σε όλον τον κόσμο υγεία, ευτυχία και δημιουργία. Ευχές για καλή χρονιά, ενότητα, αλληλεγγύη και υπέρβαση της κρίσης, απευθύνουν με μηνύματά τους προς τους Ηπειρώτες όλοι οι κοινοβουλευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης
Το 2017 ανέτειλε εν μέσω έντονων προβλημάτων και όλος ο πλανήτης ελπίζει σε υπέρβαση των αδιεξόδων, γαλήνη και ασφάλεια.
Κατά τα λοιπά, οι

επισκέπτες των γιορτών παίρνουν το δρόμο της επιστροφής και η ζωή αποκτά και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς.
Η Ήπειρος και ιδιαίτερα τα ορεινά καταφύγια και τα τουριστικά καταλύματα είχαν την τιμητική τους καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Πιθανότατα καταγράφηκε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτό συνέβαλε και η παράδοση στην κυκλοφορία μεγάλου τμήματος της Ιόνιας Οδού.

Όσοι βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Ήπειρο απόλαυσαν το κρύο και το χιόνι που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου. Παγωμένη παραμένει η Παμβώτιδα αλλά και πολλά άλλα υδάτινα οικοσυστήματα.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν ιδιαίτερα χαμηλές και σε κάποιες περιπτώσεις ο υδράργυρος έπεσε ακόμη και στους μείον δέκα βαθμούς.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων έδωσαν πραγματική μάχη για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα προκάλεσε ο παρατεταμένος χιονιάς ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.
Το σκηνικό του καιρού δεν πρόκειται να αλλάξει και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το πολικό ψύχος σε γενικές γραμμές θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα