Τ. Βάμβουκας: Αντιπολίτευση άνευ περιεχομένου – Τι πρότεινα για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου (audio)

10:59 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αντιπολίτευση που επιχειρεί να ασκήσει ο κ. Σαρρής στην παρούσα Δημοτική Αρχή για τον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων που λειτουργούν στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του Δήμου, είναι τουλάχιστον ατυχής, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, επιχειρήσαμε να βάλουμε μια τάξη στο χάος, προκειμένου να μην υπάρχει διαρροή πολύτιμων εσόδων στο Δήμο τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην υπόθεση παραχώρησης του Στρατοπέδου

Μαρκοπούλου που συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η πρόταση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Άμυνας, τόνισε ο Δήμαρχος.

“Σχετικά με τη θέση μου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ποσοστά διανομής του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, έχω να δηλώσω ότι αναπαράχθηκε εσφαλμένα και μου αποδόθηκε, ότι πρότεινα το 20% να παραμείνει στον Στρατό και το 80% να αποδοθεί στον Δήμο. Προφανώς έγινε σύγχυση με τα ποσοστά, που προτείνονται στο υπό διαβούλευση Γ.Π.Σ. με πολεοδόμηση 20% και πράσινο 80%», τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων αλλά και με γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Βάμβουκας.

Στην ίδια ανακοίνωση αποσαφηνίζεται ότι:

Στην γραπτή εισήγησή μου πρότεινα να παραμείνει στον Στρατό ένα πολύ μικρό ποσοστό και το υπόλοιπο να παραχωρηθεί στον Δήμο για πάρκο, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.
Αυτό ανέφερα ότι το προτείνω για να αποτελέσει τη βάση συζήτησης με τον ιδιοκτήτη του χώρου, που είναι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, διότι το “όλα ή τίποτα”, που έχει υιοθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν απέδωσε και δεν πρέπει να χάσουμε μια ακόμα ευκαιρία, που δημιουργήθηκε μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού, σε ένα θέμα, που έχει τεθεί για πρώτη φορά ως αίτημα από το 1952.
Μάλιστα έχω προτείνει από καιρό να δοθεί στον Δήμο και το κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων για να σωθεί το ιστορικό αυτό κτήριο και να αποτελέσει μελλοντικά το νέο μας Δημαρχείο”.
«Θολό» το τοπίο για τη μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης
Ωστόσο, «θολό» παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τη μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, αφού όπως παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων το θέμα έχει «βαλτώσει».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βάμβουκα στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάϊος Χειμώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα