Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου με επίκεντρο τρόικα και Ουκρανία

10:29 5/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και οι εξελίξεις με την Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 3 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο Μέγαρο παραμένει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.Αποχωρώντας
από το Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας είναι τέτοια, που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα, που εκκρεμούν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Και γι αυτά θα βρούμε λύση. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ». Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση, που να κατανοεί τα δεδομένα».

Για το ζήτημα των Τραπεζών, σημείωσε: «Δεν έχουμε καμία απόσταση με την τρόικα διότι σ΄αυτό το θέμα υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και εγγυήσεις». Είπε ειδικότερα, ότι υπάρχει η αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η αρμοδιότητα της ΤτΕ. Τέλος σημείωσε ότι «οι τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες και θα βρεθεί λύση».
Keywords
Τυχαία Θέματα