Συρία: Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμούς και συγκρούσεις στο Χαλέπι

09:36 14/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 51 άμαχοι, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Χαλέπι και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας στην βορειοδυτική Συρία.

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι, στον τομέα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας 15 αμάχους, ανάμεσα τους ένα παιδί, και τραυματίζοντας δεκάδες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις

βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι, στον τομέα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας 15 αμάχους, ανάμεσα τους ένα παιδί, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, επισήμανε το Παρατηρητήριο.

Εννέα άμαχοι, ανάμεσα τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στις δυτικές περιοχές της πόλης, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Άλλοι 27 άμαχοι, ανάμεσα τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν από επιδρομές αεροσκαφών της συριακής και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε τρεις πόλεις στις δυτικές περιοχές του επαρχίας.

Το Χαλέπι παραμένει διχασμένο από το 2012 ανάμεσα στις ανατολικές συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και τις δυτικές συνοικίες που ελέγχει το καθεστώς. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας έχει μετατραπεί σε σημαντικό διακύβευμα του πολέμου που μαίνεται από το 2011 κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 290.000 ανθρώπους.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι του Χαλεπιού ζουν την αγωνία της πολιορκίας, 250.000 στις ανατολικές συνοικίες και κάπου 1,2 εκατ. στις δυτικές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα