Συνολική συμφωνία θέλει η Αθήνα-Διαφωνία ΔΝΤ-Βερολίνου για το χρέος (video)

21:55 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πυρετός διαβουλεύσεων πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να μπουν σταθερές βάσεις στον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους. H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM, αναφέρει στην Bild

εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η Κομισιόν εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για το Eurogroup, το ΔΝΤ ζητά συγκεκριμένα, όχι ποσοτικοποιημένα μέτρα για το χρέος και συνεχίζεται η διελκυστίνδα του με το Βερολίνο. Το γερμανικό ΥΠ.ΟΙΚ. πάντως φέρεται να απορρίπτει την άμεση λήψη μέτρων για ελάφρυνση του χρέους.

Χρέος, β΄αξιολόγηση και πλεονάσματα στο Eurogroup της Δευτέρας (video)

Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να γίνει προσπάθεια να υπερκεραστούν οι διαφορές, με σύγκληση του λεγόμενου Washington Group, χωρίς να αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες και παρέμβαση της αμερικανικής πλευράς. Ενώ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup, πριν τις 15 Ιουνίου.

Κατά την περιοδεία του στην Αίγινα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εγκλωβίζει τη χώρα με ένα 4ο μνημόνιο (video)

«Ο αρχηγός της Ν.Δ., εγκλωβισμένος σε μία ατελέσφορη πολιτική, είναι αναγκασμένος να αποπληρώνει γραμμάτια σε αυτούς που τον οδήγησαν στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για αυτόν τον λόγο και έχει μετατρέψει τη Ν.Δ. σε ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλευθερισμού, δίνοντας τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαρκή παροξυσμό», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ : Γιώργος Παντελάκης , Μιχαήλ Γελαντάλις

Σχετικές ειδήσεις

Β. Κικίλιας: «Με αυτή την κυβέρνηση η χώρα τρώει καρπαζιές»Κουτσούμπας: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναλώσιμοι (video)Θεοδωράκης: Οι Έλληνες μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα