Σύννεφα στις σχέσεις Μακρόν-Μπαϊρού (video)

22:58 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα πρώτα σύννεφα στη συνεργασία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μπαϊρού φάνηκαν με την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής του κινήματος MoDem δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη λίστα που παρουσίασε την Πέμπτη ο Μακρόν κάνοντας λόγο για ανακύκλωση του σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο Μπαϊρού αναφέρει πως η στήριξή του προς τον Μακρόν ήταν εκείνη που έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του. Προσθέτει πως η συμφωνία ήταν να χρησιμοποιήσει 120 άτομα από το κίνημά

του, αντί των 35 στα οποία έγινε τελικά πρόταση.

«Δεν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ κομμάτων. Αυτό που είχαμε πει, είναι πως οι καλύτεροι από εμάς θα προσπαθήσουν να επιλέξουν την καλύτερη ομάδα για τη Γαλλία, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η βουλή να αντιπροσωπεύει τη Γαλλία», ανέφερε ο γγ του κινήματος του Μακρόν, Ρισάρ Φεράν.

Ωστόσο, το 76% των Γάλλων φαίνεται πως στηρίζει τις επιλογές του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση, όπως και κάποιοι συνεργάτες του Φρανσουά Μπαιρού.

Μία μέρα μετά την ορκωμοσία της Κυριακής, ο Μακρόν θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, την πρώτη μετά την εκλογή του.

[iframe src=»

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Keywords
Τυχαία Θέματα