Συνεργασία στο χώρο της πληροφορικής

09:43 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, την Βρετανική Καλεό, εγκαινιάζει αύριο το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που είναι καινοτόμος στον κλάδο της, στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αγορά των διακομιστών των γνωστών ως servers, επιτρέποντας πραγματική σύγκλιση σε κλίμακα ιστού μέσω των προϊόντων της.
Η

εκδήλωση για τα εγκαίνια της συνεργασίας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.
Ο καθηγητής, Κώστας Στεφανίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, δήλωσε, ότι είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο διεθνώς αναγνωρισμένο για την αριστεία του στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών. «Το ΙΤΕ –τονίζει- διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο οικοσύστημα επιστήμης και τεχνολογίας της Κρήτης. Η μεγαλόνησος διαθέτει έναν ικανό αριθμό ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών του ανωτάτου διεθνούς επιπέδου, και στεγάζει αναπτυξιακές δραστηριότητες υψηλής τεχνολογίας που εδράζονται σε τρείς πυλώνες: την ακαδημαϊκή αριστεία, τη δυνατότητα διεξαγωγής εξαιρετικής ποιότητας έρευνας, και την ανάδειξη της βιομηχανικής καινοτομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα